Tangarine is één van de hoofdacts op de Jûn fan Peije, zaterdag 3 juni in het Thalenpark.
Tangarine is één van de hoofdacts op de Jûn fan Peije, zaterdag 3 juni in het Thalenpark. Ingezonden foto

De Jûn fan Peije: aftrap festivalseizoen

DRACHTEN - Ieder jaar organiseert Poppodium Iduna een aantal gratis toegankelijke festivals in haar achtertuin, het Thalenpark. Met De Jûn fan Peije, ook wel de afterparty genoemd van Peije Dei, wordt Iduna's festivalzomer geopend. Op zaterdag 3 juni zal het Drachtster Thalenpark van 18.00 tot 23.30 uur de bühne zijn voor blues, folk, americana en rock op De Jûn fan Peije.

Hoofdacts dit jaar zijn folkband Tangarine en de rockers van (Herman Brood's) Wild Romance. Zij zullen bijgestaan worden door de Nederlandse americana-sensatie JW Roy & The Royal Family, het Amerikaanse folk/bluegrass ensemble The Hackensaw Boys, soulband The Tibbs en lokale helden Electric Hollers, die momenteel in de halve finale van de Kleine Prijs van Fryslân zitten.

Peije Dei is al tientallen jaren een belangrijk en goed bezocht evenement in de culturele zomer in Drachten. Peije Dei vindt overdag plaats en wordt georganiseerd door winkeliersvereniging H & I. Ooit begonnen als een feestje voor harmonica en trekzakken, is het straatfestival uitgegroeid tot een drukbezocht evenement, waarbij Poppodium Iduna sinds vier jaar een afsluitend avondprogramma in het Thalenpark programmeert.

Dancefestival Dencity op zondag 4 juni en popfestival Popcity op zondag 23 juli maken Iduna's festivalzomer compleet.