Bij De Kruidhof kunnen likeuren worden geproefd, maar er is nog veel meer te doen op zaterdag 13 mei.
Bij De Kruidhof kunnen likeuren worden geproefd, maar er is nog veel meer te doen op zaterdag 13 mei. Ingezonden foto

De Kruidhof: festival 'Proeven aan de natuur'

BUITENPOST - Botanische Tuin van Fryslân De Kruidhof in Buitenpost houdt op zaterdag 13 mei van 10.00 tot 17.00 uur een natuurfestival waarbij proeven, beleven en verhalen in de hoofdrol staan. Het is voor het eerst dat er een markt wordt georganiseerd waarbij uitsluitend producten worden aangeboden die rechtstreeks uit de natuur komen.

Op deze dag kunnen kinderen broodjes met kruiden uit de tuinen bakken op een vuurtje, zijn er gratis rondleidingen door de tuinen en worden er hapjes gemaakt op open vuur met de oogst uit de tuin. Geïnteresseerden kunnen gratis advies krijgen over de aanleg van een moes- of kruidentuin.

Op de markt staan standhouders met thuisgemaakte jams en chutneys met wild geplukt fruit en kruiden, gedroogde kruidenthee op basis van veganistische landbouw en permacultuur, kruidenoliën en kruidenzout, huidverzorgingsproducten van kruiden, biologische groenteplanten en kleinfruit, honingproducten, zaadgoed voor eetbare wilde planten en de Bokashi-emmer (fermentatie van tuinafval voor thuis).

Natuurlijk kan er ook volop geproefd en getest worden. In de middag geven standhouders Ruben van 'Rubens Garden' en Monique Wijn van 'De Godin, Eetbaar Landschap' een gratis miniworkshop over permacultuur en over het aanleggen van een eetbare tuin.

Daarnaast zijn er gratis rondleidingen over het maken van kruidenlikeur met een likeurproeverij, bijen in je tuin en over oude cultuurgewassen en vergeten groenten. Er wordt een uitgebreide workshop kruidenspiraal maken gegeven van 10.30 tot 15.30 uur. Opgave en informatie hierover: www.dekruidhof.nl. Ook zijn de grote Verkooptuin en het Tuincafé geopend.