WTOC is hier in balbezit, maar de winst gaat naar Kollum.
WTOC is hier in balbezit, maar de winst gaat naar Kollum. Foto: Ingezonden

Beter VV Kollum verslaat WTOC met 2-0

KOLLUM – Op sportpark Baensein stonden de voetbalelftallen van Kollum en WTOC zaterdag tegenover elkaar. De thuisclub hield de punten thuis via een 2-0 overwinning. Bij de pauze was de stand 1-0.

Het was Kollum dat de leiding nam. Doelman Zijlstra kwam ver uit zijn doel om een Kollumer aanvaller af te stoppen. De bal belandde voor de voeten van Randy van Malsen, die met een lob succes had: 1-0. Met deze stand werd de rust bereikt.

In de tweede helft kreeg Kollum-verdediger Henco-Jan Bijlsma een vrije kopkans, maar de bal belandde in de handen van Fokke Zijlstra. Benjamin Zondervan stuitte eveneens op Zijlstra. De WTOC-keeper hield zijn team in de race met redding op een kopbal van Randy van Malsen en een schot van Benjamin Zondervan. Na een corner van Jilles Bosma kon Sipke Bijlstra namens WTOC inschieten, maar de bal ging over de lat. Even later was het duel beslist toen Gerard van Zonneveld werd gelanceerd. De topscorer passeerde doelman Zijlstra: 2-0. WTOC probeerde iets terug te doen, maar pogingen van Jaap de Bruin en Jilles Bosma leverden geen doelpunt op.

De laatste kansen waren voor Kollum, maar invaller Jesper Spijkstra scoorde niet en Nyckele Smeding haalde in de slotseconden nog een bal van de doellijn, waardoor het 2-0 bleef.

"Dit was een streekderby en die moet je winnen", aldus Benjamin Zondervan. "Ik ben tevreden met de punten, niet met het spel."