Een duel om de bal.
Een duel om de bal. Foto: Erik Visser

Zwaagwesteinde wint derby tegen VIOD

DE WESTEREEN- VV Zwaagwesteinde won zaterdag van VIOD. Beide ploegen hebben de punten nodig. Zwaagwesteinde voor de derde periode en VIOD om de promotie-/degradatiewedstrijden te ontlopen.

In de twintigste minuut kwam Zwaagwesteinde op 1-0 voorsprong: na een knappe aanval van Auke Westra en Sven Rozendal kon de vrijstaande René Vellinga simpel de 1-0 binnentikken. Lieuwe de Roos kwam daarna alleen voor keeper Otte Visser te staan en maakte beheerst de 2-0 voor Zwaagwesteinde

De tweede helft was amper begonnen toen Sven Rozendal een prima pass gaf op de vrijstaande Wymer de Vries. Die kon daarna fraai afronden, wat 3-0 betekende. In de zeventigste minuut maakte Sven Rozendal na een rebound de 4-0. Zaterdagmiddag 29 april speelt Zwaagwesteinde de uitwedstrijd tegen WTOC in Oudwoude.