Volkswagen en Eneco introduceren een laadabonnement met Eneco HollandseWind.
Volkswagen en Eneco introduceren een laadabonnement met Eneco HollandseWind. Foto: Ingezonden foto

Overal laden met Volkswagen en Eneco voor vast bedrag

BURGUM - Volkswagen en Eneco introduceren een laadabonnement met Eneco HollandseWind®, waarmee e-Golf-rijders bij alle laadpalen in Nederland groene stroom kunnen (snel)laden voor een vast bedrag per maand. Samen met de scherpe leasetarieven van de e-Golf maakt dit nieuwe laadabonnement elektrisch rijden niet alleen makkelijker en CO2-neutraal, maar ook bereikbaarder dan ooit.

Het nieuwe HollandseWind laadabonnement van Volkswagen en Eneco – dat maandelijks opzegbaar is – werkt met zeven verschillende bundels die gebaseerd zijn op het aantal te rijden kilometers per jaar. Zo is de 10.000 km bundel (1.667 kWh) verkrijgbaar voor 35 euro per maand. De prijs voor de 20.000 km bundel (3.333 kWh) bedraagt 70 euro per maand en voor 30.000 km (4.167 kWh) is dat 105 euro.

Een belangrijk voordeel van deze bundels is dat de energiekosten vooraf duidelijk zijn. Dat betekent geen verrassingen achteraf, ook al omdat je door het vaste maandbedrag niet meer wordt geconfronteerd met (start)tarieven die per aanbieder variëren. Het daadwerkelijke energieverbruik wordt doorlopend gemonitord en eventuele meer gereden kilometers (buiten de bundel) worden tegen een scherp, vooraf overeengekomen tarief verrekend. Indien er minder kilometers worden gereden, gaan de niet gebruikte kWh's mee naar het volgende jaar. Desgewenst kan zonder meerkosten worden gekozen voor een grotere of kleinere bundel.

Het nieuwe HollandseWind laadabonnement, dat exclusief is voorbehouden aan de nieuwe e-Golf, is niet alleen 100 procent groen, maar biedt ook belangrijke financiële voordelen. Dit laadabonnement helpt e-Golf-rijders namelijk bij het tot wel vijftig procent besparen op de brandstofkosten ten opzichte van die van een vergelijkbare Golf op benzine.

Naast de lage energiekosten biedt de e-Golf nog meer financiële voordelen. Zo is deze elektrisch aangedreven Volkswagen niet alleen vrijgesteld van BPM en wegenbelasting, maar komt hij bij zakelijk gebruik ook in aanmerking voor de milieu-investeringsaftrek (MIA).

Het maandelijkse leasetarief voor de e-Golf komt zo bij Volkswagen Financial Services op 515 euro (op basis van 48 maanden en 20.000 km/jaar). Inclusief de energiebundel van 70 euro (20.000 km/jaar) komen de totale kosten op 585 euro per maand.

Met dit aantrekkelijk lage leasetarief en het nieuwe Eneco HollandseWind® laadabonnement is elektrisch rijden meer dan ooit een alternatief voor rijden op benzine of diesel. Meer informatie staat op de website van Volkswagen.