De nieuwe Opel Ampera-e.
De nieuwe Opel Ampera-e. Ingezonden foto

Opel revolutionair op het gebied van elektrische mobiliteit

BREDA - Opel maakt de langverwachte prijzen van de revolutionaire, volledig elektrische Ampera-e bekend. Voor een vanafprijs van € 40.995,- krijgt de klant het uitrustingsniveau Innovation: een compleet uitgeruste, vijfpersoons auto met een ongeëvenaarde actieradius, sportautoprestaties, talloze infotainmentfeatures, rijhulpsystemen en een bijzonder ruim interieur.

De volledig elektrische Ampera-e kwalificeert bij gecombineerd zakelijk en privégebruik voor vier procent bijtelling in Nederland. De Ampera-e Innovation kan vanaf heden besteld worden, maar zal naar verwachting vanaf begin 2018 leverbaar zijn. Klanten die als eerste in aanmerking willen komen voor de Ampera-e, kunnen de Ampera-e Launch Executive bestellen: een full option uitvoering, waarvan de eerste exemplaren dit najaar geleverd zullen worden.

De Opel Ampera-e Launch Executive heeft een exclusieve uitrusting. De top-of-the-range uitvoering maakt indruk met 17-inch lichtmetalen wielen, stijlvolle metallic lak, comfortverhogende features en de nieuwste rijhulpsystemen, zoals de Opel Eye frontcamera met Following Distance Indication en Traffic Sign Assistant, Rear View Camera, Lane Departure Warning en Park Assist. Een met leder bekleed interieur, een verwarmingsfunctie voor het stuurwiel en de voor- én achterstoelen, zorgen voor het nodige extra comfort. Het nieuwe IntelliLink-e infotainmentsysteem en Opel OnStar zorgen voor uitstekende connectiviteit, terwijl een Bose Sound System muziek van topkwaliteit garandeert.

Met een vanafprijs van € 40.995,- (inclusief BTW, afleverkosten en laadkabel voor publieke laadpunten) voor de Ampera-e Innovation maakt Opel elektrisch rijden met een grote actieradius bereikbaar. "De Ampera-e verslaat alle concurrenten in zijn segment met een ongeëvenaarde actieradius en uitstekende prestaties, volop ruimte en een uitgebreide uitrusting. Met deze Opel bieden we het beste op het gebied van elektromobiliteit en dat tegen een aantrekkelijke prijs." Dat zegt algemeen directeur van Opel Nederland Johan Claassen enthousiast.

De verkoop van de Opel Ampera-e vindt plaats bij vooraf geselecteerde Opel-dealers, de zogeheten e-agents. In Nederland gaat het om 28 verkooppunten. Deze gespecialiseerde dealers hebben de knowhow die noodzakelijk is om de Ampera-e te verkopen en te onderhouden. Dit zijn voornamelijk dealers in (groot)stedelijke gebieden, waar meer vraag bestaat naar elektrische auto's dan in het buitengebied. De eerste Opels Ampera-e zullen vanaf begin juli bij de Ampera-e agents beschikbaar zijn voor proefritten.

Voor meer informatie: opel.nl/ampera-e.