ONB degradeert na nederlaag: 0-3

DRACHTEN - De Drachtster derby ONB – Drachten in de derde klas A eindigde zondag in 0-3 nederlaag voor de thuisclub. Door die uitslag degradeerde ONB naar de vierde klas en steeg Drachten, mede door puntverlies van de concurrentie, naar de tweede plaats en stelde nacompetitievoetbal voor promotie naar de tweede klas veilig.

Qua voetbal werd het niet een echte derby. Daarvoor kwam ONB kwaliteit tekort. Wel gaven vier gele en drie rode kaarten, waarvan enkele nogal dubieus, de derbysfeer nog enig 'cachet'.

Drachten was de beter voetballende ploeg, terwijl ONB probeerde met lange ballen iets te forceren. De eerste goal viel na een benutte dubieuze penalty door Yorn Sikkenk, nadat Nutte Visser de bal ongelukkig tegen zijn hand kreeg: 0 –1. Vanaf dat moment speelde ONB een verloren wedstrijd. Na rust drong Drachten stevig aan. Er kwamen enkele kansjes. Ties Vonk scoorde uit een door van richting veranderde, vrije trap: 0-2..

Met enkele omzettingen probeerde ONB het tij nog te keren. Er kwam tevergeefs hoop toen Jesper Slot in de zeventigste en Marten Zantema in de vijfenzeventigste minuut met rood vertrokken. Het mocht niet baten en zeker niet toen Hylke Bakker rood zag. De genadeklap werd uitgedeeld door invaller Hessel Okke de Vries die met zijn eerste balcontact de 0-3 liet aantekenen.