Goud voor dames B-paar Esmee Scholten en Esmé de Graaf.
Goud voor dames B-paar Esmee Scholten en Esmé de Graaf. Foto: Ingezonden

Acroprijzen voor Adonis Drachten

ZWOLLE - De tweede plaatsingswedstrijd voor de A- en B-lijn was een spannende voor de sporters van Adonis uit Drachten. In Zwolle gingen de acroteams niet alleen de strijd aan om podiumplaatsen, maar ook om NK- en zelfs EK-tickets.

Zaterdagochtend begon succesvol voor pupillendamespaar Charissa Delfsma en Ilse Meeuwis. Een prachtige en strakke oefening werd beloond met 24.400 punten, waarmee Charissa en Ilse een zilveren medaille haalden en deelname aan het NK een feit is.

Succes was er voor B-damespaar Esmee Scholten en Esmé de Graaf, zij staken met kop en schouders boven de concurrentie uit. Waar ze vorige keer alleen een balansoefening deden, waren ze nu klaar voor beide oefeningen. Met een puntentotaal van 48.430 en met meer dan een punt voorsprong op de nummer 2 behaalden Esmee en Esmé goud en de NK-limiet.

Zondag begon de middagwedstrijd voor damespaar junior 1 Ilja Goedemoed en Yanouk Visser met een klein foutje in de balansoefening. De meiden herpakten zich super en straalden tijdens hun tempo- en combi-oefening. Beloond met mooie cijfers hebben Ilja en Yanouk zich op het podium geknokt en kregen de bronzen medaille. In de junioren 2 liet damespaar Melissa Dijkstra en Demi Vogel drie prachtige oefeningen zien, maar ze waren een beetje teleurgesteld over de punten van balans en tempo. Ze mochten toch op de hoogste trede plaatsnemen en goud in ontvangst nemen. Naast de NK-limiet haalden ze het lage EK-limiet binnen,