Kookworkshop voor singles

RYPTSJERK- Op zondag 30 april is er een voorjaarskookworkshop voor singles in Ryptsjerk om 15.00 uur. Singles of geïnteresseerden kunnen weer meedoen met een Italiaanse kookworkshop. Ook wanneer je geen keukenprins(es) bent, zal het menu prima slagen met de professionele begeleiding van Vinoteca Il Cassale.

Je wordt ontvangen met een glaasje Prosecco en hapjes. Hierna gaan de deelnemers koken in groepjes van drie tot vier personen. Tjitske van IndiviDuo organiseert regelmatig activiteiten voor singles in Friesland. Singles ontmoeten zo andere singles op een ongedwongen manier. Eerst lid worden van IndiviDuo is niet nodig. Voor informatie, aanmelden en overige activiteiten voor singles, kijk op: www.individuo.nl/activiteiten of bel 06-44141781.

ZKN-keurmerk voor Sionsberg

DOKKUM - Sionsberg in Dokkum heeft donderdag 20 aprill het ZKN- keurmerk ontvangen van ZKN Nederland. Dit is het kwaliteitskeurmerk voor medisch-specialistische klinieken. Met dit keurmerk is de kwalitatief hoogwaardige en veilige zorg voor patiënten van Sionsberg officieel gewaarborgd.

"Dankzij de inzet van onze medewerkers hebben we het ZKN-keurmerk behaald en daar zijn we erg trots op", aldus Peter Lalkens, financieel directeur van de poliklinieken in Sionsberg.

Sionsberg in Dokkum biedt op werkdagen medisch specialistische zorg en diagnostiek voor iedereen met een zorgvraag. "Met onze veertien poliklinieken en veertig medisch specialisten bieden we persoonlijke en toegankelijke zorg, dichtbij huis."

Regiopoli Sûnenz met gynaecologie

DRACHTEN - Vanaf heden worden er op de Regiopoli in het centrum Sûnenz in Drachten meekijkconsulten gynaecologie gehouden.

Sinds 2016 houden specialisten van Nij Smellinghe bij de Regiopoli, op verzoek van de huisarts, meekijkconsulten op het gebied van dermatologie, cardiologie en orthopedie. Daar is nu gynaecologie aan toegevoegd. Het gaat hierbij om consulten waarvoor eerder door de huisarts werd verwezen naar de polikliniek van het ziekenhuis, maar die ook prima op de Regiopoli kunnen plaatsvinden.

Na het consult neemt de huisarts de behandeling weer over. Indien nodig wordt doorverwezen naar het ziekenhuis.

Vanderlyde bij Fighting Spirit

BUITENPOST - Drievoudig Europees Kampioen boksen en drievoudig Olympisch bronzen medaillewinnaar Arnold Vanderlyde komt maandag 8 mei naar Buitenpost. Hij zal vanaf 19.30 uur een interactieve clinic geven over doorzettingsvermogen en het ontdekken van je eigen 'Fighting Spirit'. De clinic vindt plaats bij Bewegingscentrum Switte in Buitenpost. Iedereen is welkom (ook niet-leden) en de toegang is gratis. Na afloop van de clinic is er volop gelegenheid om vragen te stellen en om met Vanderlyde op de foto te gaan.

Geen Tryn's Rock dit jaar, wel in '18

GYTSJERK - Er is dit jaar geen muziekfestival Tryn's Rock in Gytsjerk. Organisator Eeuwe de Vries meldt dat stichting 'Trynwalden op de kaart' de financiering niet rond kan krijgen.

Het festival zou 27 mei het zesde rockfestival worden in Gytsjerk. Voor 2018 staat een vernieuwd Tryn's Rock gepland. "Wij kijken momenteel serieus naar mogelijkheden tot verbreding van het 'event' met als blijvende basis: podium bieden voor de jeugd en het verbinden van jong en oud."