Op Koningsdag zet jong en oud in Beetsterzwaag het beste beentje voor. Zo ook morgen, is de verwachting
Op Koningsdag zet jong en oud in Beetsterzwaag het beste beentje voor. Zo ook morgen, is de verwachting Foto: Ingezonden foto

Beetsterzwaag showt talent op Koningsdag

BEETSTERZWAAG - Koningsdag in Beetsterzwaag belooft ook dit jaar een bijzonder feest te worden. De optocht met grote en kleine wagens en groepen, trekt 's ochtends en 's avonds duizenden bezoekers uit de hele regio.

En met de unieke Priuwerij van Sweachster restaurants, dit jaar al voor de dertiende maal, heeft het dorp ook 's middags een grote aantrekkingskracht.

Op een Open Podium kunnen talentvolle Sweachsters hun kunsten tonen aan het publiek. Aansluitend worden de podia op het 'Sweachster terras', dit jaar aangekleed met kunstwerken van creatief talent van Talant, gevuld met muzikaal talent uit de rest van Nederland en uit de regio.

Muziek van ver
en van dichtbij

Uit Arnhem komt Riley's Band voor een aanstekelijk optreden vol disco, funk en soul. Uit Groningen de talentvolle singer-songwriter Robbert Redert en uit Nijmegen komen de mannen van The Mule Stompers met hun zeer oorspronkelijke vertolking van jazz/country/swing-muziek uit de jaren dertig en veertig van de vorige eeuw.

Uit eigen regio komen de Black Suspenders, die eerder al Bourgondisch Beetsterzwaag op hun kop zetten met hun aanstekelijke rockabilly-nummers.

Na de ochtendoptocht die start om 10.00 uur, beginnen een uurtje later de braderie, de vrijmarkt en de kinderspelen. Naast grote luchtkussens en andere spellen, kunnen kinderen dit jaar hun prille schildertalent kwijt bij de Klieder-Kledder-Klats Klup en hun danstalent tijdens een van de workshops streetdance.