Bevrijdingsconcerten 5 mei in Suwâld

SUWALD - Het Suwâldster shantykoor De Pypkesjongers organiseert op bevrijdingsdag vrijdag 5 mei een uniek en bevrijdend dubbelconcert met als motto 'Wij varen vrij!'.

Bezoekers van dit bijzondere dubbelconcert kunnen zowel 's middags als 's avonds genieten van de sprankelende stemmen van de kinderen van basisschool Dûbel-Ien en de doorleefde stemmen van de leden van het Shantykoor. Deze samenzang wordt gecombineerd met de heldere klanken van de bekende Suwâldster sopraan Elizabeth Kooy.
Deze uitdagende combinatie verzorgt een rijk geschakeerd scala van zeemansliederen. De uitvoeringen zijn in dorpshuis de Suderfinne, 's middags van 15.00 tot 17.00 uur en 's avonds van 19.30 tot circa 22.15 uur uur.
"It program is taspitst op it tema 'befrijïng', mar net yn relaasje ta de Twadde Wraldoarloch", vertelt organisator Pier Boonstra. Hij verwacht dat behalve de 25 mannelijke leden van het shantykoor, er 's middags tien tot vijftien kinderen en 's avonds vijftien tot twintig kinderen mee zullen zingen.

"De bern hawwe dan frij fan skoalle, mar ik haw op skoalle yn Suwâld ferteld oer it berop fan seeman yn de tiid fan de sylskiippen. Guon fan de bern haw ik dêrtroch oerhelle om mei te dwaan", legt Boonstra uit.

Reserveren van plaatsen kan bij Sjouke Kooy, Ds. Oosterhuisstraat 11, 0511-432207 (s.kooy@chello.nl) of Harke Dijkstra, Smidsstjitte 9, Burgum, 0511-468181 (Dijks71@kpnmail.nl). De entreeprijs is 7 euro, met programmaboekje.