Op het weiland langs de bosrand wil Engie de biovergister bouwen.
Op het weiland langs de bosrand wil Engie de biovergister bouwen. Foto: Klaas Rozema

Engie: Overleg met twee dorpen

BURGUM - Engie, de eigenaar van de elektriciteitscentrale aan de Burgumer mar, gaat in overleg met de dorpen Burgum en Noardburgum. Dit belooft locatieverantwoordelijke Tsjomme van der Meer deze week in een brief en een e-mail aan de omwonenden.

Aanleiding is het plan voor een biovergister en een zonnepanelencentrale rond de elektriciteitscentrale. Vooral de biovergister leidt tot onrust onder omwonenden, zo is onlangs gebleken.

Iedereen die op de hoogte gehouden wil worden over de plannen voor de biovergister en de zonnepalencentrale, kan dit doorgeven aan een speciaal e-mailadres: burgum@engie.com.

Dit meldt Van der Meer in genoemde brief en e-mail, die ook naar de redactie van weekblad Actief is gestuurd. "Omwonenden van de centrale hebben zorgen over de effecten van de biovergister op de directe leefomgeving. Met name geur- en transportoverlast. Er zijn een aantal negatieve ervaringen met kleine biovergisters in de omgeving en daarnaast wordt er overlast ervaren van SONAC (voorheen RENDAC)", schrijft Van der Meer in de brief.
Binnenkort zal er een website van Engie over de locatie Burgum beschikbaar zijn, aldus Van der Meer.