Keepster Jessica Jurg werd maar één keer gepasseerd.
Keepster Jessica Jurg werd maar één keer gepasseerd. Foto: Jouke Dantuma

De Wâlden naar halve bekerfinale

GRONINGEN - Voor het eerst dit seizoen kon coach Romke Wielstra van het in het bekervoetbal actieve zaalvoetbalteam De Wâlden beschikken over acht speelsters.

Keepster Geeske van der Meulen leek even roet in het eten te gooien, door zich 's middags nog af te melden. In allerijl werd Jessica Jurg opgeroepen. De Drentse, die waarschijnlijk binnenkort gaat verhuizen naar Fryslân, moest uit Amsterdam komen. Ondertussen zette teammanager Jouke Dantuma de zaalvoetbalregels op de e-mail. Want de belangen waren groot, namelijk een plek bij de laatste vier van de
KNVB-beker in district noord. Tegenstander was Drs. Vijfje 2, de trotse koploper in de eerste klasse-1. Het verschil in niveau liet zich echter vertalen in de eindstand: 1-8.

Ellen Fokkema debuteerde bij De Wâlden. De boerendochter uit Slappeterp begon onwennig, maar ontdooide snel. In de tweede helft liet zij het publiek genieten van haar kwaliteiten. De Wâlden nam na acht minuten, tegen de verhouding in, de voorsprong door een doelpunt van Marissa Elzinga. Dit leek direct ook wel de genadeklap voor Drs. Vijfje. Er zouden nog zeven doelpunten volgen. De Wâlden versterkte na elk doelpunt haar suprematie. In de tweede helft kwamen de Groningers amper bij het doel van Jessica Jurg. Voor De Wâlden scoorden Sam Bosma (4), Renza Dijkstra, Marissa Elzinga, Ellen Fokkema en Anne Sikkema.