Twee spelers van Dokkum houden de tegenstander met bal van
Zwaagwesteinde in het oog.
Twee spelers van Dokkum houden de tegenstander met bal van Zwaagwesteinde in het oog. Foto: Ingezonden

VV Zwaagwesteinde niet verder dan remise

DE WESTEREEN - Voetbalvereniging Zwaagwesteinde heeft afgelopen zaterdag een teleurstellend resultaat behaald. Tegen laagvlieger VV Dokkum kwam de equipe van coach Klaas Zandberg niet verder dan een gelijkspel in de derde klasse.

De beste kans van Zwaagwesteinde ontstond vlak voor rust, toen Jilt Venema de bal vrij voor doelman De Vries knap terug legde, waarna Wymer de Vries meters naast een leeg doel schoot. Dokkum slaagde er niet in doelman Gerrit Daleman aan het werk te zetten en was al blij dat de rust schadevrij werd gehaald. Meteen na rust kwam Zwaagwesteinde op voorsprong. Jan Eisma kon alleen op doelman De Vries afgaan en schoot beheerst raak.

Van Dokkum hoefde men aanvankelijk niks te vrezen, al deden de gasten wel meer mee dan voor rust. Na een uur spelen kwamen ze bij de eerste de beste kans zowaar op gelijke hoogte. Martijn Jongeling verscheen vrij voor Daleman en Dokkums beste speler liet deze kans niet onbenut: 1-1.

Een kwartier voor tijd kwamen de gasten verrassend op voorsprong, toen Jesse Jan Hoekstra uit een hoekschop via de grond raak kopte. Van lange duur was de vreugde niet, want een minuut later stond het alweer gelijk. Jan Eisma schoot de bal na een zelf ingezette actie en een uitstekende kaats van René Nauta langs doelman De Vries, waarna Wymer de Vries op de doellijn het laatste zetje voor de 2-2 gaf.

Met nog een dikke tien minuten te spelen kon het alle kanten nog op. In de slotfase was de thuisploeg nog het dichtst bij een treffer.
Een teleurstellend resultaat voor beide partijen. Zwaagwesteinde blijft in de subtop, maar laat gezien de andere uitslagen een prima kans liggen om verder op te schuiven op de ranglijst.