De muziektheatervoorstelling 'Tusken twa tuorren' wordt de komende tijd opgevoerd in Wergea. Bekijk ook het filmpje achter de foto.
De muziektheatervoorstelling 'Tusken twa tuorren' wordt de komende tijd opgevoerd in Wergea. Bekijk ook het filmpje achter de foto. Foto: Actief Media

'Tusken twa tuorren' worstelt nog met details

WERGEA - De muziektheatervoorstelling 'Tusken twa tuorren' in Wergea heeft zondag 11 november de première. Over details werd zondag tijdens de eerste 'trochloop' nog nagedacht. Vooral de verlichting buiten was nog een discussiepunt.

Afgelopen zondag was de eerste doorloop in (en op) drie van de vier locaties waar de voorstelling zich afspeelt: in de katholieke Sint Martinus/kerk, buiten op straat, op het 'rode plein' en in De Bidler. Alleen de jeugdsoos, SZDRNZL, werd zondag niet gebruikt, maar is óók een belangrijke locatie in de voorstelling.

De nadruk ligt in het eerste deel echter op de katholieke kerk en het onderlinge, felle debat over de toekomst van deze kerk. Sommigen willen de kerk verkopen, anderen willen de kerk kopen, bijvoorbeeld om er een wellness-centrum in te beginnen. De pastoor reageert ziedend: "Een zwembad in mijn kerk? Over mijn lijk!"

Dit debat - inclusief zang en dans - krijgt na een bijzondere wandeling naar MFC De Bidler in die voormalige protestantse kerk een vervolg, ook weer met muziek en tot slot een 'rap-battle' tussen de twee groepen die pal tegenover elkaar staan als het over de toekomst gaat van de katholieke kerk. Het is Sint Maarten die met zijn idee over 'delen' vrede tracht te brengen. Kijk voor meer info op: www.tuskentwatuorren.nl