Een pagina uit het verzamelalbum. Op de witte vlakken kunnen de voetbalplaatjes met de BBC-jeugdhelden worden geplakt.
Een pagina uit het verzamelalbum. Op de witte vlakken kunnen de voetbalplaatjes met de BBC-jeugdhelden worden geplakt. Foto: Ingezonden

Spaar jij ook PLUS-voetbalplaatjes voor het collector's item?

Burgum heeft twee voetbalverenigingen, BCV en vv Bergum. Sinds 2005 voetbalt de jeugd van beiden verenigingen samen onder de noemer BBC (Bergum BCV Combinatie). Vanaf 1 januari 2019 gaan ook de leden van 18+ gezamenlijk voetballen. Daarom geeft supermarkt Plus Wolters een verzamelalbum uit. Klanten kunnen sparen voor voetbalplaatjes met daarop de jeugdleden van beide verenigingen.

De actie begint 14 oktober en duurt tot de laatste week van december. "420 jonge voetballertjes van beide verenigingen zijn op de foto gegaan", vertelt Nelly Wolters van Plus Wolters op de Markt in Burgum.

"Van deze pasfoto´s zijn stickers gemaakt, met daarop een nummer en de naam van de voetballer. Zoek het nummer op in het verzamelalbum en plak het plaatje op de juiste plek. Maak jij alle teams compleet?"

Wie alle 420 voetbalplaatjes weet te verzamelen, spaart een schitterend collector´s item bij elkaar. In de kerstvakantie wordt een ruilmiddag georganiseerd, zodat zo veel mogelijk verzamelaars hun boek compleet kunnen maken.

Alle voetballers die op de foto zijn gegaan ontvangen het verzamelalbum gratis van Plus Wolters. Anderen kunnen het kopen voor € 4,95. Klanten bij de kassa krijgen bij iedere tien euro aan boodschappen een pakje met vijf voetbalplaatje.

Hulde aan de werkgroep

"Het verzamelalbum met voetbalplaatjes is een geweldig leuke actie van de PLUS," vertelt Nelly Wolters, "Maar is beslist niet iets dat ieder jaar georganiseerd kan worden. De voorbereiding is enorm veel werk."

420 kinderen op de foto, dat betekent dat evenzovele kinderen en hun ouders persoonlijk benaderd moeten worden om schriftelijk toestemming te geven. "Een paar voetballertjes staan dan ook niet in het boek. Zij wilden om verschillende redenen niet op de foto", vertelt Nelly.

Als je dan al die toestemmingen binnen hebt, moeten er foto-sessies worden georganiseerd. Voetbaltenues aan, kraagjes goed, haar netjes. Het nummer en de naam moeten goed worden genoteerd om later geen fouten in het boek te krijgen. Het boek was dan ook niet tot stand gekomen als zeven enthousiaste mensen hun schouders er niet onder hadden gezet. Anita Vries, Baukje van der Wal, Jeanet Stelwagen, Harmen Vlietstra, Bedr Slager en Brend Kloosterman hebben samen deze enorme klus geklaard.

Voorzitter van vv BBC Cornelis Taekema en de PLUS Wolters-ondernemers Jaap en Nelly Wolters tonen het verzamelalbum.