Tafeltennisremise

IJSBRECHTUM - In de derde klasse moest het eerste team van Tafeltennisvereniging Bergum voor de uitwedstrijd naar IJsbrechtum voor de strijd tegen YOS 2. Na twee gelijke spelen tegen Griffioen en Dokkum en de winst op Effect '78 werd het weer 5-5. Van Bergum had Maurits Postma een slechte avond, want geen winstpartij. Willem Jan de Boer won alleen van K. Dijkstra, maar Mike Simons bleef met drie winstpartijen ongeslagen. Bovendien zetten de Burgumers ook het dubbelspel om in winst. Komend weekend komt koploper Buitenpost op bezoek.

Paardensport

DE WESTEREEN - Broer en zus De Boer van de Marruters uit Eastermar deden goede zaken in De Westereen tijdens een springwedstrijd. In de klasse L won Jan de Boer een eerste en een tweede prijs met zijn pony Pepper. In de klasse Z won hij ook de eerste prijs met zijn pony Kantjes Freek. Zijn zus Anneke de Boer werd eerste in de klasse M met Global Niki.

Van de organiserende vereniging was Chinouk Weststrate succesvol in manege It Bytling. Zij won met pony Liberty's Ulite in de klasse B-springen D/E een eerste en tweede prijs, door beide parcoursen foutloos te nemen en 71 en 73 punten te scoren voor stijl.