Karateschool 'Mushin Dojo' presteerde optimaal op de Oldehove Cup in Leeuwarden.
Karateschool 'Mushin Dojo' presteerde optimaal op de Oldehove Cup in Leeuwarden. Foto: Ingezonden

Drie keer goud voor Mushin Dojo Dokkum

DOKKUM - Karateschool 'Mushin Dojo' uit Dokkum heeft zaterdag deelgenomen aan de 'Oldehove Cup' in Leeuwarden. De deelnemers hadden zich allemaal optimaal voorbereid en dat bleek ook uit de resultaten: drie keer goud.

Latrell Akkermans (10 jaar) en Klaas Talma (8 jaar) zaten samen in één poule en sloten al hun wedstrijden op een overtuigende manier winnend af. In een onderling duel trok Latrell met twee rake trappen naar het hoofd aan het langste eind: Latrell werd dus eerste en Klaas tweede. In een andere poule waren Tremayne Akkermans (12 jaar) en Maickel Bruinsma (13 jaar) geplaatst. Hun onderlinge wedstrijd ging redelijk gelijk op, maar werd op beslissing gewonnen door Tremayne. Maickel liep in zijn volgende partij een blessure op, waardoor hij niet verder kon. Tremayne was niet te stoppen. Met zijn snelheid en harde, rake technieken wist hij elke volgende tegenstander te overklassen. Dit resulteerde dan ook in een eerste prijs.

Bij de senioren had Johan Jongsma (18 jaar) een matchmaking-partij tegen een sterke vechter van 'Osaka' uit Katwijk. Johan ging messcherp van start en na enkele rake trappen op het hoofd maakte Johan een prachtige draaitrap, waarmee hij zijn tegenstander neerhaalde, wat hem een half punt opleverde. Zijn tegenstander wist echter binnen enkele tellen weer op te staan en het gevecht te hervatten. Johan bleef druk zetten, maar kreeg zelf ook een half punt tegen. In de tweede ronde kreeg Johan weer de overhand en won hij. Door deze prestatie werd Johan samen met drie anderen genomineerd voor de Oldehove Cup, een speciale prijs voor moed, respect en wilskracht. Hoewel de cup naar een andere deelnemer ging, was dit, naast de eerste prijs, een mooie extra waardering. Rick Jongsma (13 jaar) viel met een vierde plaats net buiten de prijzen.