Een aanvallende actie van Be Quick Dokkum, dat drie punten bijschreef.
Een aanvallende actie van Be Quick Dokkum, dat drie punten bijschreef. Foto: Lammert Damsma

Be Quick In tweede helft langs Balk

DOKKUM - Op het zonnige Tolhuispark leek het lange tijd een doelpuntloze wedstrijd te worden. Twintig minuten voor het eindsignaal brak Be Quick Dokkum de wedstrijd tegen Balk open met een fraaie treffer. De 2-0 eindstand werd bereikt via een strafschop.

Be Quick leed in de eerste helft vrij veel balverlies en in de persoonlijke duels kwamen de gasten vaak als winnaar uit de strijd. Be Quick-middenvelder Boele Terpstra was met een goed afstandsschot nog wel gevaarlijk, maar keeper Hessel Altenburg tikte de bal knap uit de hoek. Vlak voor de rust kwam Be Quick goed weg, toen een inzet via een verdediger naast het doel verdween. Na de rust kwam Be Quick scherper uit de kleedkamer en er ontstond dreiging voor het doel van Balk, echter zonder uitgespeelde kansen.

Na bijna zeventig minuten kwam Balk-speler Pieter Wijnja gevaarlijk door op links. Zijn schot ging langs keeper Kooistra, maar ook langs de paal. Direct daarna viel de openingstreffer. Frits Veenema bereikte de achterlijn met een flitsende actie en zijn uitstekende voorzet werd prachtig binnengeschoten door Janjaap de Boer: 1-0. Nog geen tien minuten later werd de wedstrijd beslist via een strafschop. De elfmetertrap, gegeven vanwege hands, werd beheerst ingeschoten door Rudolf Banga: 2-0.

Zaterdag speelt Be Quick uit tegen Noordscheschut.