Vrouwen BBC sterk uit startblokken

BURGUM - Na drie klinkende overwinningen in het bekertoernooi wonnen de voetbalvrouwen van BBC thuis het tweede duel in de competitie van Lycurgus uit Groningen.

Het eerste duel uit tegen Dokkum, een potentiƫle kampioenskandidaat, ging verloren met 0-3. Tegen Lycurgus hadden de vrouwen een sterke eerste helft, waarin met goed positiespel de snelle spits Nathalie Boersma tweemaal verdiend scoorde. De tweede helft was minder van kwaliteit. Pas in de negentigste minuut bepaalde Lycurgus met een lucky goal de eindstand op 2-1. Het team uit Burgum is vernieuwd. Er zijn drie jonge speelsters in de selectie opgenomen: Hanna Korvemaker, Elina Bokma en Nathalie Boersma. Verder zijn Geeske van der Meulen (keepster) en Rianne Kooi (veldspeelster) overgekomen van andere voetbalverenigingen.