Maartje Velstra (eerste) en Nynke
de Vries (derde) op het podium.
Maartje Velstra (eerste) en Nynke de Vries (derde) op het podium. Foto: Ingezonden

FMT Sport start seizoen in Veendam

VEENDAM - Het eerste toernooi van het seizoen was voor de judoka's van FMT Sport uit Oen tsjerk/Feanwâlden in Veendam op zaterdag 22 september. Een sterk bezet internationaal toernooi en dus alleen bedoeld voor de gevorderde wedstrijdjudoka's.

Er stonden elf judoka's op de mat die fit en fel de strijd aangingen. Dinand Trinks (11 jaar, tot 48 kilo) wist drie partijen te winnen waarvan er eentje slechts enkele secondes duurde. Met ook twee winstpartijen leverde hem dit een bronzen medaille op. Nynke de Vries (9 jaar, tot 30 kilo) kwam uit in een zwaardere gewichtsklassen omdat er in haar eigen categorie geen tegenstanders waren. Zij verblikt of verbloosde niet en won ook drie partijen. Tegen de latere kampioen (vriendin en clubgenootje Maartje Velstra) ging de strijd gelijk op maar trok zij aan het kortste eind waarna ook om het zilver nipt werd verloren. Ook voor Nynke dus een bronzen plak. Grote broer Sander de Vries (11 jaar, tot 33 kilo) eindigde na vier partijen als eerste in zijn poule. Hij moest vervolgens nog vier keer de mat op en liet prachtig judo zien. Alleen de finale van een Deense tegenstander werd verloren waardoor hij het zilver kreeg omgehangen.

Maartje Velstra (9 jaar, tot 30 kilo) wist al haar vijf partijen te winnen en was dus kampioen. Hetzelfde deed Sil Velstra (12 jaar, tot 38 kilo) tijdens zijn eerste toernooi in de voor hem nieuwe gewichtsklasse.