Broekster Boys (rood tenue)
verraste Leeuwarder Zwaluwen.
Broekster Boys (rood tenue) verraste Leeuwarder Zwaluwen. Foto: Jacqueline Jongsma

Broekster Boys blijft in bekertoernooi

DAMWALD - Broekster Boys won zaterdag van Leeuwarder Zwaluwen en bereikte de eerste knock-out fase in het bekervoetbal.

Halverwege de eerste helft zette Arton Musliu de bezoekers verdiend op voorsprong. Broekster Boys liep achter de feiten en de tegenstander aan. Broekster Boys kwam in de achtenvijftigste minuut verrassend langszij. Jacco Veldstra had net daarvoor met een geweldige redding de 0-2 voorkomen toen Broekster Boys na een vrije trap naast de bezoekers kwam. De doorgekopte bal van Jos Regnerus kwam voor de voeten van Juryan Dantuma die 1-1 intikte. Daarna liet Jaring Wouterlood van Doesburg de keeper van Broekster Boys met een fraaie boog kansloos: 1-2. Niemand hield meer rekening met een overwinning van de thuisploeg toen de laatste minuut op de klok stond. Piet Wessel Dijkstra bracht de ploeg langszij en maakte een minuut later de winnende goal. Zaterdag trapt Broekster Boys thuis af tegen Oranje Nassau.