Ouderen tonen zich van hun sportieve kant in het Danspaleis.
Ouderen tonen zich van hun sportieve kant in het Danspaleis. Foto: Sigrid de Klein

Voetjes van de vloer bij Het Danspaleis

OENTSJERK - Dinsdag 11 september was het een drukte van belang in Heemstra State in Oen tsjerk. Door de gangen klonken oude hits, er werd gelachen en gezongen. Reden van dit alles was de komst van Het Danspaleis.

In het kader van de Weken van de aandacht organiseerde KEaRN Welzijn in samenwerking met De Friese Wouden, Tirza, It Aventoer, Dorpsbelang Oentsjerk en Tytsjerksteradiel Beweegt in Heemstra State Het Danspaleis. Het Danspaleis is een rondreizend theatraal mini-evenement met PlaatjesDraaier, decor en dansers, geïnspireerd op de jaren '40 en '50. Met muziek als benzine, laden ouderen zich op. Vaak na vele jaren, staan ze weer eens op de dansvloer. Met Het Danspaleis waren vrijwilligers meegekomen, die de aanwezige ouderen uitnodigden voor een dansje op de vloer. Er konden verzoekjes worden ingediend en natuurlijk kon er ook worden meegezongen.

In het begin van de middag was de vloer nog een beetje leeg, maar al snel had iedereen de smaak te pakken en werd er volop gedanst. Zelfs de polonaise werd gehouden. Na twee uur dansen en plezier zat het er weer op.

En uit de reacties van de aanwezigen kon de organisatie opmaken dat het een geslaagde middag was: "Voor herhaling vatbaar!", "Wat fijn dat ik weer eens kon dansen, dat heb ik al meer dan dertig jaar niet meer gedaan".