Anouska Koster won dit seizoen een koers en eindigde drie keer op het podium.
Anouska Koster won dit seizoen een koers en eindigde drie keer op het podium. Foto: Ingezonden

Sterk seizoenseinde wielrenster Anouska Koster

DE WESTEREEN - Het wielerseizoen 2018 zit er op voor Anouska Koster. Met de Boels Ladies Tour en de Lotto Belgium Tour kwam er een einde aan dit seizoen. Anouska sloot af met een serie sterke resultaten, alleen ontbrak de spreekwoordelijke kers op de taart.

Met haar ploeggenotes van WaowDeals Pro Cycling stond Anouska eind augustus aan de start van de Boels Ladies Tour. Anouska begon met een nette elfde plaats in de proloog. In de volgende etappes reed ze aanvallend. In rit 5 stak Anouska haar neus opnieuw aan het venster. In het begin probeerde ze enkele malen te ontsnappen. Toen dat geen succes opleverde bleef ze samen met haar ploeggenotes goed vooraan rijden om in de slotfase zich te laten gelden. Anouska kwam na een zware rit als elfde over de streep. In de tijdrit eindigde ze net buiten de top twintig.

Na een dagje rust begon Anouska aan de Lotto Belgium Tour. In de korte proloog over 3,6 kilometers miste Anouska op een haar na de zege. Ze werd op drie seconden derde. Een dag later wilde Anouska voor de ritwinst gaan, maar brak een foutje in de slotkilometer haar zuur op. Toch werd ze nog netjes zevende in deze rit. WaowDeals Pro Cycling voelde dat er meer te halen was in de Lotto Belgium Tour en voerde in de tweede etappe een mooie truc op. In de slotfase liet het team lijken dat het de sprint ging aantrekken voor Anouska door een sprinttreintje te vormen. "In de laatste bocht hielden we echter de benen stil en versnelde ploeggenote Jeanne Korevaar. Zij sloeg een klein gaatje en wist dat net vast te houden tot aan de streep. Plannetje geslaagd dus!", vertelde Anouska die zelf als vierde eindigde. In het eindklassement eindigde ze als vijfde. Anouska wist dit jaar een keer te winnen (Surhuisterveen) en eindigde driemaal op het podium. Verder fietste de renster uit De Westereen nog 18 keer in de top-10.