BCV naar tweede bekerronde

BURGUM - Na het afscheid van een drietal dertigers heeft trainer Jasper Bouma van BCV uit Burgum gekozen voor de jeugd met een aantal veelbelovende spelers uit de jeugd en BCV 2, waaronder Merijn Feenstra en Remco Bouius.

Van buiten kwam alleen Yorn Sikkenk over van vv Drachten. De bekerwedstrijd tegen de Griffioen uit Oosterwolde was zaterdag een mooie gelegenheid voor het Burgumer publiek om kennis te maken met het sterk verjongde team. De thuisblijvers hadden ongelijk want de formatie van trainer Bouma legde een prima partij op de mat en liep via soms oogstrelende combinaties voor de rust uit naar een 3-0 voorsprong door prachtig uitgespeelde doelpunten van Robert van der Laan en Harmen Vlietstra (2).

Na de rust was er even een concentratiedipje met de 1-3 als gevolg. Na enkele wissels doorgevoerd te hebben pakte BCV het ritme weer op en na een eigen doelpunt van de Oosterwoldigers wist Remco Bouius zijn geslaagde debuut voor de thuisaanhang nog op te luisteren met de 5-1. Dit was een terechte uitslag. Zaterdag wacht in de laatste poulewedstrijd een zwaardere tegenstander, eersteklasser GOMOS uit Norg. De week daarop mag BCV thuis aftrappen tijdens de competitie-ouverture tegen VV Hurdegaryp.