Pelikaan S te sterk voor SC Veenwouden

FEANWALDEN - SC Veenwouden leed ook in de tweede bekerwedstrijd tegen Pelikaan S. uit het Groninger Oostwold een nederlaag en is daarmee uitgeschakeld in het bekertoernooi.

Pelikaan S. miste vorig seizoen op een haar na promotie naar de eerste klasse en is ook dit seizoen weer de grote favoriet voor de titel. De gasten begonnen zeer sterk aan de wedstrijd want al na vijf minuten nam het de leiding toen Wesley Tankink een balletje achter de verdediging legde en Handrit Hoxhaj de bal oppikte, doelman Wytse Reitsma omspeelde en keurig afrondde: 0-1. Net voor rust kwam SCV op gelijke hoogte toen Rinse Procee goed voorzette op Nivard Vrieling die zijn kopbal zag gekeerd door de doelman, maar in de rebound zorgde Joeri Dijk voor 1-1. In de tweede helft liep Pelikaan S. uit naar 1-4.