Hetty Kramer en Anne Elverdink zijn trots op de line-up van Easterbarren dit jaar. Scan de foto met de ActiefPlus-app voor een filmpje.
Hetty Kramer en Anne Elverdink zijn trots op de line-up van Easterbarren dit jaar. Scan de foto met de ActiefPlus-app voor een filmpje. Foto: Actief Media

Elske DeWall opent Easterbarren 2018

EASTERMAR - Op zaterdag 1 september om 14.30 uur verzorgt Elske DeWall op dorpsplein It Breed in Eastermar de opening van Easterbarren 2018. Na de opening kun je bij twaalf podia genieten van theateracts, kunst en livemuziek.

Een ander hoogtepunt in de programmering is de Sjoklup Lutkewierum. Tijdens optredens van dit hilarische orkest gaat van alles mis, maar dat heeft internationaal
succes niet in de weg gestaan. Zo behaalde de 'sjoklup' op een festival in het Italiaans Cisternino de eerste plaats.
Wie de drukte van het straatfestival even wil ontvluchten kan opstappen op het skûtsje It doarp Eastermar. Het schip zeilt anders mee in de IFKS-klasse, maar neemt geïnteresseerden deze middag mee voor een tocht over het Burgumer Mar.
Voor wie na het skûtsjesilen verlangt naar moderne 'high tech' zaken is er de 'mobile virtual reality room' van VRROOM. Kinderen kunnen zich laten schminken en jong en oud kan zich laten vastleggen door portrettekenaar Rienk Vlieger. Ook jeugdcircus Saranti is van de partij. De jonge circusartiesten van tussen 7 en 18 jaar zorgen voor een spectaculaire show. Tot 19.00 uur kun je genieten van de optredens op de twaalf podia. Van 19.00 uur tot 22.30 uur zorgen diverse topbands voor een feestelijke afsluiting van het straatfestival. Easterbarren is net zoals voorgaande jaren weer gratis te bezoeken. Kijk voor meer informatie op:
www.easterbarren.nl.