Judo en Jiu-Jitsu FMT Sport

OENTSJERK - Van dinsdag tot en met vrijdag stonden alle jeugdlessen Judo en Jiu-Jitsu bij FMT Sport in Oentsjerk en Feanwâlden in het teken van de examens.

Het was leren omgaan met examen-stress die uiteindelijk voor iedereen een beloning opleverde. Elk uur zat de Dojo vol met publiek dat hard klapte voor de prachtige technieken die iedereen op zijn eigen niveau liet zien. De meeste deelnemers, waarbij de jongste net vier jaar zijn, verdienden een slip. Een aantal behaalde een band. Een gele band Jiu-Jitsu was er voor Lin IJbema, Lianne Veldstra en Sander de Vries. Voor judo werd de gele band behaald door Deirdre en Feline Ruisch, Jelle Hiddenga, Timo van Dijk en Wessel Schraa. Een oranje band was er voor Thomas Dijkslag, Ryan Rinsma, Dennis de Jong, Steijn Hiemstra en Daphne Tienstra. Rick van Kammen behaalde de groene band terwijl Steyn Swart en Tymen Oudega de blauwe band binnenhaalden.

Een drietal judoka's ging nog een stapje hoger. In voorbereiding op de zwarte band lieten zij naast een variatie aan technieken ook drie series kata (vorm) zien en slaagden met keurige cijfers voor de bruine band: Gerke de Jong, Tjeerd Pasma en Sil Velstra.