Het gepromoveerde JO-19 team van Be Quick Dokkum promoveert na het nemen van penalty's.
Het gepromoveerde JO-19 team van Be Quick Dokkum promoveert na het nemen van penalty's. Foto: Ingezonden

Be Quick JO19 promoveert naar vierde divisie

WINSCHOTEN/DOKKUM – In een zwaarbevochten wedstrijd heeft het team CSV Be Quick Dokkum JO19, onder leiding van trainer Pieter Santema, onlangs kunnen winnen in het promotieduel tussen WVV1896 uit Winschoten en promoveert hierdoor naar de landelijke vierde Divisie.

De reguliere wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel en in de verlenging wisten beide teams niet te scoren. Penalty's schieten was daarna noodzakelijk om de winnaar aan te wijzen, uiteindelijk is dit met 5-3 in het voordeel van Be Quick Dokkum beslist. Door loting mocht Be Quick als eerste beginnen aan de penaltyreeks. Na 4-3 was het alleen zaak voor Lars Rozema om de vijfde penalty voor Be Quick te maken. Hij schoot deze binnen en dat betekende een 5-3 overwinning en promotie naar de vierde Divisie. Wat een seizoen voor de spelers van JO19; derde in de reguliere competitie in de hoofdklasse en nu toch de promotie.

Het was een mooie terugreis naar Dokkum, de spelers gingen met de bus feestend en zingend terug en bedankten de meegereisde supporters (ouders, bestuur en sportliefhebbers) voor hun ondersteuning tijdens deze wedstrijd. In Dokkum werden ze verwelkomd door de deelnemers van het Weidenaar Toernooi bij het clubhuis en gehuldigd door het bestuur.

Op de foto: v.l.n.r. achterste rij: Pieter Santema (trainer/coach), Ivan Draijer, Marco Boomsma, Fedde Akkerman, Jelle Okma, Rudmer Dijkstra, Nanning Bulthuis, Robin van der Meulen, Koen Blom en Sari Aljumaa.

V.l.n.r. voorste rij: Martell Trom (assistent-trainer/coach), Jan Jaap de Boer, Hidde Reitsma, Corijn Wiersma, Friso Sterrenburg, Arjen Tabak, Lars Rozema, Frits Veenema en Ahmed Salah.