Zwemmer Maarten van der Weijden is in Dokkum om mensen op te roepen zich in te schrijven voor de meezwemevenementen tijdens zijn 11stedenzwemtocht op 18, 19 en 20 augustus. Bekijk het filmpje achter de foto met je app.
Zwemmer Maarten van der Weijden is in Dokkum om mensen op te roepen zich in te schrijven voor de meezwemevenementen tijdens zijn 11stedenzwemtocht op 18, 19 en 20 augustus. Bekijk het filmpje achter de foto met je app. Foto: Actief Media

11Steden-meezwemevenement in voorbereiding

DOKKUM - Rotary Dokkum maakt zich sterk voor het 11Steden-meezwemevenement op maandag 20 augustus in Dokkum. Maarten van der Weijden gaat een ultieme uitdaging met zichzelf aan en probeert de volledige elfstedentocht in drie dagen en twee nachten te zwemmen. Daarmee wil hij genezing van kanker voor iedereen mogelijk maken.

Maarten van der Weijden gaat de tocht der tochten, 220 kilometer, zoveel mogelijk non-stop zwemmen. In iedere stad worden meezwemevenementen georganiseerd waarbij mensen kiezen uit twee afstanden: 500 meter ("dat zijn twintig baantjes in het zwembad") of twee kilometer. In Dokkum is dit 's ochtends om 9.00 uur. Iedereen die mee wil zwemmen kan zich inschrijven via www.11stedenzwemtocht.nl.

De pijn die hij had toen hij zelf kanker had - zeventien jaar geleden - is olympisch kampioen buitenwaterzwemmer Maarten van der Weijden bijna vergeten. Wat hem echter nog dagelijks pijnigt zijn de gedachten aan mensen die kanker hebben en daar niet van genezen. Daarom zet hij een enorm zwemspektakel op poten, waar duizenden mensen aan mee kunnen doen. De 11Stedenzwemtocht

is op 18, 19 en 20 augustus. Met het evenement wordt geld gegenereerd voor onderzoek naar mogelijkheden om kanker te genezen.