De jeugdkaatsers streden om de prijzen in Nes.
De jeugdkaatsers streden om de prijzen in Nes. Foto: Ingezonden

Jeugdkaatsers laten hun talent zien in Nes

NES - De kinderen die in Nes Dongeradeel op maandagavond trainen lieten vorige week hun kaatstalenten zien.

De kinderen waren verdeeld in de kabouters, welpen en pupillen. Aan deelnemers was geen gebrek. Ook publiek was aanwezig en voor de inwendige mens was gezorgd.

Onder goede weersomstandigheden werd er fijn gekaatst en deden ze allemaal erg hun best. Bij de kabouters waren er vier parturen en bij de welpen-pupillen vijf parturen.

De prijzen bij de kabouters: eerste prijs Pieter Meindersma,Ytsje Visser, tweede prijs Klaas Roelof Wassenaar, Silke Hofstede.

Welpen-pupillen: eerste prijs Marije Keegstra, Sjouke Pieter Pauzenga, tweede prijs Wybren de Vries, Hilde Pauzenga, derde prijs Nynke Keegstra, Stephan van Kammen.

'Ùs Paleis Partij' voor
volwassenen

Zaterdag 30 juni was er de 'Ùs Paleis Partij' voor de volwassenen, daar waren vier parturen en ook hier werkte het weer goed mee. Het was gezellig op het veld en de deelnemers kaatsten goed, maar werden toch even afgeleid door de mooie feestwagens van de jeugd uit Metslawier die voorbij kwamen.

Daarna was er weer volop concentratie en na het kaatsen werd er nog fijn nagezeten op het veld onder het genot van een drankje en genietend van het weer.

De prijzen gingen uiteindelijk naar: eerste Yorrick Elzinga, Jappie de Vries en Willem de Jong. Tweede prijs Richtsje Eisinga, Douwe de Vries en Henk Boersma. De volgende partij is op 14 juli: Âlder-bêrn keatsen.