Geslaagde demo SVKV Ferwert e.o.

FERWERT - Alle jazz- en gymgroepen van SVKV Ferwert e.o. gaven vrijdag een demo in de sporthal van Ferwert. Er waren twaalf optredens van de recreatiegroepen en de selectiegroepen.

Het publiek was in grote getale op komen dagen en hebben van de allerkleinste Nijntje gymers tot aan de oudste groep jazzmeiden mogen genieten van mooie optredens. De gymgroepen hadden elk hun eigen thema waarbij onder andere boerderijdieren langskwamen, glow in the dark gymers acrobatische sprongen lieten zien en er kwam een heus schoonzwemoptreden langs. De jazzgroepen lieten allen hun mooiste dansen zien, waarvan sommige gebruikt zijn op het Fries kampioenschap jazzdance of de voorrondes van het Nederlands kampioenschap jazzdance. De jongste jazzgroep had een dans gemaakt met het thema pyama party. De jazzgroep met meiden van 12 tot en met 16 jaar hadden zelfs een auto gemaakt bij het nummer Greased Lightning van de film Grease.

SVKV nam afscheid van de trainsters Natasja Nouwen, jazzdance trainster, Eva van Zuiden, jazz dancetrainster en Mirjan Meuleman, trainster van gym en turnen. Voor jazz werd de nieuwe trainster Brenda de Groot gepresenteerd en voor turnen de nieuwe trainster Anneke de Jong aangekondigd.