De Marruters

BOLSWARD - Afgelopen weekeinde werd in Bolsward het Heamiel Concours gehouden. Leden van LR/PC de Marruters uit Eastermar wonnen meerdere prijzen.

Melissa Kloosterman wist met het paard Joompels SE twee maal een eerste prijs te winnen in de klasse BB springen met 77,5 en 75 stijlpunten. Jan de Boer won met zijn pony Rocky B een eerste en een tweede prijs. Anneke de Boer wist in de klasse M springen met haar paard Eclair de eerste prijs te winnen. Melisse Kloosterman werd met het paard Haya Maude vierde in de klasse L1 dressuur met 194,5 punten.

Turnzilver V en V

JOURE - Turnster Agnes Westerdijk van gymnastiekvereniging V en V Garyp heeft de zilveren medaille in de wacht gesleept. Dit deed ze op het Fries kampioenschap in Joure onder leiding van trainster Wietske Dorenbos.

Bij de senioren E niveau wist ze in een sterk deelnemersveld goed overeind te blijven en turnde zichzelf naar het podium, waar ze plaats mocht nemen op de tweede trede. Wat een prachtige afsluiting van een succesvol turnseizoen voor deze Earnewâldster turnster die mag rekenen op promotie naar een hogere categorie.