Het kampioensteam van VCR 2 uit 
Rinsumageast.
Het kampioensteam van VCR 2 uit Rinsumageast. Foto: Jaap van der Galiën

Tweede elftal VCR kampioen

RINSUMAGEAST - Het tweede team van VCR uit Rinsumageast is kampioen geworden.

Achter v.l.n.r.: Roelof Vellema, Jitse Hoekstra, Folkert de Vries, Eelke de Vries, Romke Iedema en Arno Riemersma. Midden v.l.n.r.: Anne Wiegersma, Willem Visser, Auke Burmania, Jelmer Hiemstra, Ruerd de Haas, Hoeke Sjouke Hiemstra, Jacob Kuipers, trainer/coach Oane Riemersma en leider Sijtze Halbesma. Voor v.l.n.r.: Sebastian en Lorenzo Falize, Hidde Smidt, René Zwaagstra, Sybrand Smidt, Hendrik Halbesma en leider Mark van der Galiën.

VCR nam onlangs afscheid van de trainer Andries en Leen Spek. Het is inmiddels alweer drie seizoenen terug toen de Westereenders Andries en Leen Spek hun weg vonden naar sportpark 'De Vonder' in Rinsumageast, voor Andries zijn eerste club als hoofdtrainer. Na in het eerste seizoen te zijn gedegradeerd vanuit de vierde klasse B volgde de climax een seizoen later. Toen werd in een rechtstreeks uitduel met Marrum de titel veilig gesteld in de vijfde klasse C en werd VCR weer vierdeklasser.

In dit laatste en derde seizoen moesten de beide trainers alle zeilen bijzetten voor lijfsbehoud, maar tijdens de laatste speelronde van deze competitie werd dit alsnog bereikt. Hun 'nieuwe' club is VIOD Driesum. Met het afscheid van de Spekjes doet ook keeperstrainer Gradus Ros een stapje terug.