De jazzdansmeisjes van ModèstoDûns selectie Friesland behaalden de tweede prijs.
De jazzdansmeisjes van ModèstoDûns selectie Friesland behaalden de tweede prijs. Foto: Ingezonden

Jazzdansers ModèstoDûns tweede, goud OBQ/DFS

ROTTERDAM - ModèstoDûns selectie Friesland had zich met twee jazzdansgroepen geplaatst op het hoogste niveau van het KNGU spektakel afgelopen weekend in Ahoy.

De meisjes tot en met 16 jaar A dansten op een mix van Hans Zimmer en behaalden hiermee een tweede prijs. De choreografie was een vertolking van een overstroming, een natuurramp die steeds vaker op onze planeet voorkomt. Dit succesvolle team stond voor de vierde keer in de finale van het NK jazzdans, dit jaar op het hoogste nationale niveau. De 20 plus A groep werd vijfde. De groep danste op het nummer 'Angels en Demons', met de vertolking van de liefde en de haat zetten zij met deze expressieve dans weer een bijzonder optreden neer.

Ritmische gymnastiek

De ritmische gymnastes van OBQ-DFS uit Leeuwarden en Burgum gingen naar huis met eremetaal. Goud werd gewonnen door de benjaminsgroepen. De gouden groepsoefening van Irene de Haan, Sanderijn Klijnsma, Lis Stinstra en Elin Stam behaalde met 20.75 een monsterscore voor hun oefening zonder materiaal en ze werden vierde met hoepel. De benjaminsgroep met Indy Veltman, Lis Stinstra, Seraya Broersma en Femke Del Grosso won goud met hun hoepel en zilver met hun oefening zonder materiaal. De prejuniorengroep met Yalena Klijnsma, Martha Prins, Djessie de Boer, Yolanthe Dijkman, Elin Stam en Sanderijn Klijnsma won twee keer zilver, zowel met bal als met hoepel. De seniorengroep met Nadine Hoitinga, Femke Burke, Emma Andersson, Laura Heijmans en Ilse Andersson won met 19.90 het zilver nipt achter de gymnastes uit Barendrecht. De prejuniorengroep met Nijah de Boer, Djura Posthumus,Yalena Klijnsma, Seraya Broersma en Femke Del Grosso werd vierde met bal en achtste met hoepel.