Bij Slingeraap is het de kunst de overkant te halen door een sprong met een touw.
Bij Slingeraap is het de kunst de overkant te halen door een sprong met een touw. Foto: Jantsje Wiersma

Slingeraapfestival Westergeest was weer succes

WESTERGEEST - Zaterdag was het Slingeraapfestival voor zowel de jeugd als de senioren in Westergeest. Dit werd gehouden op het terrein achter MFC de Tredder.

Er was grote belangstelling voor de slingeraapwedstrijd voor de basisschooljeugd. Een kleine veertig kinderen hadden zich opgegeven om hieraan mee te doen. Vorig jaar was het aantal de helft hiervan, toen het in de bouwvakvakantie was. Voor sommigen was het wel spannend om de gok te wagen om het touw vast te grijpen en over de vijver te springen.
De winnaars waren: eerste Jarick van der Veen met een sprong van 13.81 meter, tweede werd Riemer Jan Zuidersma, hij sprong 13.61 meter. Derde werd Christine Postma met een sprong van 13.52 meter.

Op het terrein van MFC de Tredder was er naast de slingeraapwedstrijd van alles voor de kinderen te doen, zoals springkussen, rodeostier, kop van jut, watermatten, suikerspin, scooters, schminken en tattoo zetten. Na afloop van de wedstrijd verzorgde Joop Obama een prachtig stukje muziek.

Daarna was het de beurt aan de senioren. Hier werden weer prachtige (nat)- sprongen neergezet.
De prijswinnaars van de Slinger aapwedstrijd 2018 waren:

Heren: 1. Jelle Geert Pompstra, 15.48 meter. 2. Bartele Nicolai 14.72 meter. 3. Jan Steenstra 14.68 meter.

Dames: 1. Johanna de Boer, 13.41 meter. 2. Melannie Elzinga, 13.04 meter. 3. Charinda Kempenaar 12.87 meter.

Teams: 1. KP Racing, 13.91 meter: kreeg de wisselbeker bij de teams weer mee naar huis. Beste entertainment/leukst verkleed was De Pôle, Erik Bruinsma nam de prijs in ontvangst.