Folkert, Marije en Jesse bespreken hun slagingskans. Vandaag ontvangen de meeste scholieren de uitslag van het examen. Vanaf 17.00 uur is achter deze foto een filmpje te bekijken, dat iets anders toont dan dat je waarschijnlijk verwacht.
Folkert, Marije en Jesse bespreken hun slagingskans. Vandaag ontvangen de meeste scholieren de uitslag van het examen. Vanaf 17.00 uur is achter deze foto een filmpje te bekijken, dat iets anders toont dan dat je waarschijnlijk verwacht. Foto: Actief Media

Spannend moment voor de examenkandidaten

BURGUM - Het is vandaag een spannende dag voor alle examenkandidaten in de regio. Ze kennen de examenprotocollen van hun school uit het hoofd. Voor leerlingen van het Singelland in Burgum betekent dat: 'Wie vanmiddag tussen 13.00 en 15.00 niet wordt gebeld of bezocht, is geslaagd.

"Mijn moeder heeft er speciaal vrij voor genomen", vertelt Marije. "Ze wil niet dat ik alleen thuis ben als ik gezakt blijk te zijn."
Niet dat ze verwacht dat ze zakt, maar het vak wiskunde maakt het voor haar wel spannend.

Folkert weet wel zeker dat hij is geslaagd, maar toch is 13 juni ook voor hem een dag met een hoog stressgehalte: "Ik wil graag naar de havo en dan moet ik gemiddeld een 6,8 halen."
Jesse lacht. Wiskunde heeft hij wat slordig gemaakt, maar hij rekent er wel op dat hij het begeerde papiertje in de pocket heeft. Ook hij zal na het behalen van zijn diploma naar de havo-top in Burgum gaan. "Samen met Folkert ga ik tot de zomervakantie alvast wiskunde B-lessen volgen met de derdejaars van nu. Dan hebben we bij de start van het vierde jaar geen achterstand."

Als bij deze examenkandidaten de telefoon woensdag niet gaat en als er evenmin een docent bij hen op de stoep verschijnt, worden ze om half vier op school verwacht. Ze weten dat ze de vlag-met-tas kunnen uithangen en de laatste schoolspullen mogen inleveren.

Vanaf 17.00 uur zal achter de bovenstaande foto een verrassend filmpje zijn te zien. Het toont vast iets anders dan je op dit moment verwacht.