De Benjaminsgroep van OBQ/DFS won goud op het Nederlands 
kampioenschap ritmische gymnastiek.
De Benjaminsgroep van OBQ/DFS won goud op het Nederlands kampioenschap ritmische gymnastiek. Foto: Ingezonden

Twee goud op NK voor gymnasten OBQ/DFS

HILLEGOM - In sporthal de Vosse werd in Hillegom werd zaterdag het Nederlands kampioenschap ritmische gymnastiek voor groepen van de tweede divisie gehouden. OBQ-DFS uit Leeuwarden en Burgum was zeer succesvol op dit kampioenschap.

OBQ-DFS kwam met vijf groepsoefeningen in actie en behaalde tweemaal goud, tweemaal een derde prijs en een vijfde plaats.

De benjaminsgroep met Irene de Haan, Sanderijn Klijnsma, Lis Stinstra en Elin Stam liet een perfecte oefening zonder materiaal zien en behaalde de nationale titel met 18,60 punten, voor TSA uit Almere die 18,00 behaalde.

In de hoepeloefening zaten nog wat kleine foutjes maar met 15,80 wonnen ze de nationale titel. BATO uit Winschoten werd tweede met 15,30.

Alle vijf groepen plaatsen zich voor de Ahoy Cup

De prejuniorengroep met Yalena Klijnsma, Martha Prins, Djessie de Boer, Elin Stam, Yolanthe Dijkman en Sanderijn Klijnsma liet een keurige hoepeloefening zien en won daarmee de derde prijs met 17.15. Met de baloefening werd een vijfde plaats behaald, maar er zit zeker nog meer in voor deze prejunioren.

De seniorengroep met Ilse Andersson, Emma Andersson, Laura Heijmans, Nadine Hoitinga en Femke Burke liet hun beste hoepeloefening van het seizoen zien en won met 17.983 een mooie derde prijs.

Alle vijf groepen van OBQ/DFS hebben zich geplaatst voor de Ahoy Cup, die over twee weken in Rotterdam op het programma staat.