De skeeleraars liggen op volle snelheid om daarna de bochten goed aan te snijden.
De skeeleraars liggen op volle snelheid om daarna de bochten goed aan te snijden. Foto: Theo Boonstra

Landelijke wedstrijd skeeleren bij IDS

DE WESTEREEN - Op de skeelerpiste van De Westereen werd de KNSB Landelijke baanwedstrijd verreden, de vierde landelijke wedstrijd van dit seizoen binnen deze competitie.

Er was een grote opkomst, met maar liefst 175 deelnemers. 120 jeugddeelnemers en 55 senioren. En onder de senioren mocht Skeelervereniging IDS ook een aantal bekende rijders begroeten in De Westereen. Niemand minder dan Ronald Mulder stond aan de start. Zijn broer Michel was supporter. En bij de dames ook dit jaar weer aanwezig Elma de Vries. Ook plaatselijke skeelertopper Gerrie van Lingen was aanwezig. Voor de diverse categorieën stond er een sprintafstand op het programma: de 500 meter. Daarnaast nog een afvalkoers. Bij de jeugdcategorieën werd er gekeken naar een eindklassement over beide afstanden. Bij de junioren en senioren was er een klassement per afstand.

De IDS rijders hebben prachtige resultaten neergezet. Met bij de dames Kadetten een derde plaats in het eindklassement voor Mayke Vriesinga. En voor Maya de Jong bij de senioren een tweede plek op de lange afstand. Uitslagen jeugdrijders van Skeelervereniging IDS: Jeugd meisjes pupillen 1: Eline Nauta vijftiende plaats. Jeugd jongens pupillen 1: Robin Metz zevende plaats. Mathijs de Boer negende plaats, Steyn Wagenaar tiende plaats. Dames Kadetten: Mayke Vriesinga derde plaats.