Bij Chinees restaurant Kota Ratja aan de Lageweg in Burgum treden tijdens de Swingnacht bluesbandjes op. Moeder Le Choo-Jiang (links) zegt:
Bij Chinees restaurant Kota Ratja aan de Lageweg in Burgum treden tijdens de Swingnacht bluesbandjes op. Moeder Le Choo-Jiang (links) zegt: "Wij gingen vroeger ook altijd naar de swingnacht. Het is leuk om nu zelf een locatie te zijn". Naast haar staat echtgenoot Tsong Kei Choo en rechts dochter Candy en zoon Sander. Candy vertelt in het filmpje (houd je telefoon voor de foto) hoe ze het gaan aanpakken. Foto: Actief Media

16 juni, vanaf 20.00 uur, Swingnacht in Burgum

BURGUM - Café's en restaurants in Burgum openen zaterdag 16 juni de deuren voor muziekliefhebbers. Voor het eerst sinds 2005 wordt er weer een Swingnacht georganiseerd. De locaties zijn gratis toegankelijk. Consumptiemunten zijn bij alle deelnemende horecagelegenheden geldig.

"Bijzonder leuk is dat niet alleen de café's meedoen, maar ook lunchroom 't Luifeltje, Chinees restaurant Kota Ratja en bijvoorbeeld Döner Home", zegt Jaap Melissen. De organisatie is in handen van drie jubilerende organisaties: De Pleats, Dorpsbelang Burgum en RTV Kanaal 30.
Om het festival financieel haalbaar te maken, krijgen alle muzikanten een geringe onkostenvergoeding. Jaap: "Daarnaast kan het publiek de muzikanten 'tips' geven, fooi."

Muntjes kosten € 2,25 en zijn alleen bij de Swingnacht geldig. Overgebleven muntjes kunnen worden teruggebracht bij het verkooppunt. In het filmpje achter de foto geven Jaap Melissen én Candy Choo van Kota Ratja een toelichting op de Swingnacht.
www.swingnachtburgum.nl