Ondernemer Wessel Boomsma op zijn terras bij 't Roodhert dat de Schoolstraat en Lageweg verbindt:
Ondernemer Wessel Boomsma op zijn terras bij 't Roodhert dat de Schoolstraat en Lageweg verbindt: "Hjir gebeurt it saterdei. Kom dan allegeare nei Burgum!". Foto: Weekblad Actief

Nieuwe opzet Midzomermarkt biedt meer variatie

BURGUM - De Midzomermarkt in Burgum is een begrip in 'marktenland'. Toch durft de nieuwe organisatie Burgum Events het aan om het voor de komende Midzomermarkt op 2 juni over een andere boeg te gooien. "Wy wolle dit jier mear biede dan allinnich kreamen wêr't jo wat keapje kinne", zegt Wessel Boomsma van Burgum Events. "Besikers wurde dit jier mear fermakke".

Burgum Events werd vorig jaar opgericht door kwartiermaker Marcel Strijk samen met de jonge ondernemers Wessel Boomsma van Eetcafé 't Roodhert en Jouwert Wagenaar en Antal Vellema van Café De Taperij. "Us doel is om mear besikers nei Burgum te heljen", geeft Strijk aan. "Mear dynamyk yn Burgum." Het eerste wapenfeit was de organisatie van het uiterst geslaagde oud- en nieuwfeest met een grote vuurwerkshow.

De midzomermarkt moet net zo'n groot succes worden. Met ruim honderd kramen en veel nieuwe standhouders is er een breed aanbod. Zelfs voor wie er niet van houdt om langs kramen te struinen is er veel te beleven. "De merke moat foar eltsenien wat te bieden hawwe", vertelt Boomsma. "Dan bliuwe de minsken hingjen." Op het plein voor 't Roodhert treedt daarom vanaf 14.00 uur DJ Winston Black op en vanaf 16.00 uur brengt Rick Folkers zijn Nederlandstalige hits ten gehore bij De Taperij. Ook is er een vintageplein met een zingende barbier. Voor spektakel zorgt het Fries Kampioenschap 'bier doppen met een minikraan'. Het is te hopen dat de deelnemers goed geoefend hebben, want er is ook een bierproeverij met diverse speciaalbieren. Bij de rooktonnen van de palingrokers kunnen de bierproevers alvast zorgen voor een goede bodem. De Midzomermarkt begint om 10.00 uur.

Als verschillende ondernemers samenwerken kunnen er mooie dingen ontstaan. Daarom staan er meer evenementen op de agenda zoals Beach Burgum op 16 en 17 augustus. Eetcafé 't Roodhert, Café De Taperij en Restaurant De Pleats toveren dan samen met andere Burgumer bedrijven de Markt om in zomers strand. Houd facebook.com/burgumevents
goed in de gaten voor alle evenementen in Burgum.