SC Veenwouden pakt punt: 2-2

OOSTERWOLDE - SC Veenwouden speelde voor de vierde maal op rij gelijk. Tegen De Griffioen behaalde SCV het punt om rechtstreekse degradatie te ontlopen. Grootegast is nu gedegradeerd en SCV en ONT spelen in de nacompetitie om lijfsbehoud.

Na zeven minuten nam de thuisclub de leiding: 1-0. De Griffioen kreeg vervolgens mogelijkheden om verder uit te lopen. Daarna ging SCV zichtbaar beter spelen. In de veertigste minuut leidde dit tot de gelijkmaker, toen Hessel Ellens raak kopte uit een voorzet van Rinse Procee. In de tweede helft was SCV de betere ploeg. De voorsprong van SCV ontstond toen Stefan Jan Sijtsma na een pass van Albertjan van Zwol de bal schitterend meenam en beheerst afrondde: 1-2. Daarna kwam de thuisclub op gelijke hoogte door Silvan ten Cate: 2-2.