Be Quick wint cruciaal degradatieduel

DOKKUM - Be Quick pakte de derde winst op rij. Na een bloedstollend voetbalgevecht tegen concurrent Noordscheschut bleven de punten in Dokkum. Op slag van rust nam Be Quick een 2-0 voorsprong. Na de aansluitingstreffer in de tweede helft werd het nog erg spannend.

Halverwege de eerste helft viel de openingstreffer. Een lange bal van Aldert Hietkamp op Folkert van Dongera, bereikte daarna Rudolf Banga die attent binnen tikte: 1-0. In de laatste minuut van de eerste helft werd Aron Beintema gevloerd in het strafschopgebied. Folkert van Dongera schoot de strafschop feilloos binnen: 2-0. Daarna werd het nog 2-1. Zaterdag is de ontknoping van deze spannende competitie. Be Quick speelt in Leeuwarden tegen Blauw Wit '34 en zal zich daar definitief in veiligheid moeten en willen spelen.