Steven Rouwé, hier aan kop, werd Nederlands kampioen voor de Heideclub.
Steven Rouwé, hier aan kop, werd Nederlands kampioen voor de Heideclub. Foto: Ingezonden

Nederlandse titels voor de Heideclub

HAAKSBERGEN - Afgelopen Pinksterweekend was Haaksbergen het centrum van de Nederlandse BMX, daar werd het Nederlands Kampioenschap verreden. Fietscrossclub de Heideclub uit Noardburgum was goed vertegenwoordigd. De Friese club verscheen met vijftien crossers aan de start.

Op zaterdag werd eerst een plaatsingswedstrijd verreden, op maandag werden de Nederlandse titels verdeeld. Maar liefst tien van de vijftien rijders wisten op maandag door te dringen tot de finales.

Nick Talma (Damwâld, tot 7 jaar) lag als jongste deelnemer van de club op koers voor een plaats in de eindronde, maar kwam in het zicht van de finish ten val. Steven Rouwé (Hurdegaryp, tot 12 jaar) maakte zijn favorietenrol waar. Onbedreigd sloot hij zaterdag en maandag alle races winnend af. Dit was goed voor de Nederlandse titel.
Eelko Terpstra (Oudega) presteerde het hele seizoen al goed bij de jongens van veertien jaar. Hij wist in de finale een verdienstelijke vijfde plek te behalen.

Bij de cruiser-klasse had FCC de Heideclub drie ijzers in het vuur. Titelverdediger Sjoerd Visser, Jochum Visser en Jelte Albada, alle drie afkomstig uit Noardburgum, de thuishaven van FCC de Heideclub. Jelte Albada nam van meet af aan de leiding in de finale en won zo de Nederlandse titel.