Wykels Hallum (rood-geel-zwart tenue) was de mindere van Broekster Boys, maar is al veilig. Foto: Jacqueline Jongsma

Broekster Boys zet Wykels Hallum opzij

HALLUM - Broekster Boys won de lastige uitwedstrijd van Wykels Hallum. De ploeg van oud Broekster Boys speler Yko de Boer staat op de elfde plaats, maar staat inmiddels bekend als een reuzendoder.

Tegen de top 6 werden door Wykels Hallum maar liefst 11 punten behaald. In de race voor het kampioenschap mogen geen fouten gemaakt worden en dat deed Broekster Boys zaterdag dan ook niet. Na een wedstrijd met veel strijd in de eerste helft en prima voetbal in de tweede helft werd er een 0-4 overwinning binnen gehengeld. Wykels kwam prima uit de startblokken want in de eerste minuut moest keeper Johan Vonk al handelend optreden op een uitstekende kans voor Pieter Dijkstra. Ook spits Jurjen Bosch kwam enkele malen in goede scoringspositie, maar de gasten hielden hun doel schoon. In de twaalfde minuut zou een zondagsschot van Sander Jongsma naast het doel verdwijnen, maar de bewegelijke spits Juryan Dantuma wist met zijn grote teen de bal een andere richting te geven en deze plofte pardoes achter de verbouwereerde keeper Louwerens Desmond: 0-1. Broekster Boys verdubbelde vlak voor rust toch de voorsprong. Een dieptepass op Rienk de Haas kreeg een vervolg door Piet Wessel Dijkstra die met een vernietigend schot uithaalde: 0-2 rust.

Zes minuten na de hervatting werd de wedstrijd al op slot geschoten. Een lepe bal van Riemer Doornbos zette Hendrik Bouma in een 'een op een situatie'. Bouma scoorde de 0-3. Topscorer Rienk de Haas pikte even voordat hij gewisseld werd, weer zijn doelpuntje mee toen hij alert reageerde op een slechte terugspeelbal van de achterhoede van Wykels: 0-4. Zaterdag speelt Broekster Boys tegen SC Stiens. Uit werd met 5-1 verloren. De belangen van de wedstrijd zijn duidelijk. Aanvang wedstrijd 14.30 uur.