Het kampioensteam van SV Suameer 2.
Het kampioensteam van SV Suameer 2. Foto: Ingezonden

Volleybalheren 2 van Suameer kampioen

SUMAR - De volleybalheren 2 van SV Suameer zijn kampioen geworden van de C-Poule OVK-Friesland (Onderlinge Volleybal Kompetitie). Hiermee promoveren ze naar de B-Poule.

De heren 2 volleybalteam van Sumar is het jeugdige team van de sportvereniging. Vorig seizoen waren er genoeg spelers om een tweede team op te starten. Het team heeft toen een halve competitie gespeeld, waarin ze direct een derde plek hebben veroverd. De doelstelling van dit seizoen was dan ook duidelijk. Promoveren door kampioen te worden. In de eerste seizoenshelft kampte het team met wat blessures. Ze kregen hulp vanuit heren 1 om genoeg spelers in het veld te krijgen. Het was duidelijk: er moesten extra leden worden gezocht. Deze werden gevonden en daarna kon het team er weer vol tegen aan. Het team draaide perfect en de laatste wedstrijden werden met gemak gewonnen. Na promotie komen ze in dezelfde poule als heren 1. Hier zullen ze alles op alles moeten zetten om zich te handhaven. Aangezien de beide teams nu in dezelfde poule zullen spelen is de club nog druk op zoek naar extra spelers. Dit voor heren 1 (het 50+ team) en heren 2 (het jeugdteam).

Op de foto staand van links naar rechts: Sijbren Bruinsma (trainer), Douwe Hummeling, Auke van der Bijl, Engbert de Haan. Op de knieƫn van links naar rechts: Reinder Boomsma, Auke Hansma en Roy Lijkelema.