Acroprijs DFS

OSS - In Weekblad Actief vermeldden we vorige week dat een acroduo van DFS uit Burgum op 5 mei een tweede prijs behaalde tijdens de halve finale acrogymnastiek voor de Nederlandse kampioenschappen in Oss. De prijswinnaars zijn geen duo, maar een trio, bestaande uit Rianne Kooi, Femke van der Meer en Eline Kooi. Daarmee plaatsten ze zich voor de NK finale van zaterdag 9 juni in Oss.

Paardensport

HARICH - Leden van paardensportvereniging LR/PC de Marruters uit Eastermar hebben mooie prestaties neergezet afgelopen weekend. Jan de Boer werd eerste in de klasse M-springen categorie CDE met zijn pony Rocky B en met Kantjes Freek won hij een eerste prijs in de klasse Z-springen categorie CD. Melissa Kloosterman won in Coevorden met het paard Joompels de klasse BB-springen met 78,5 stijlpunten.

Dinsdag 8 mei was in Drachten een dressuurwedstrijd voor pony's. Chinouk Weststrate van It Bytling uit De Westereen behaalde met Liberty's Ulite in de klasse L1/L2 categorie de derde prijs met 192,5 punten. Met haar pony Liberty's Contessa de la Luna reed ze in dezelfde klasse twee proeven. De scores van 187,5 en 187 punten waren niet voldoende voor een prijs, wel voor winstpunten.