Marcel Dol, Jan-Ede Brijker, Sjoerd Radersma, Saskia Offringa, Karin 
Mullender-Mollema, Natasja Mellink, Berend Bakker en Sytze de Roos.
Marcel Dol, Jan-Ede Brijker, Sjoerd Radersma, Saskia Offringa, Karin Mullender-Mollema, Natasja Mellink, Berend Bakker en Sytze de Roos. Foto: Ingezonden

Internationale Bonifatiuscup Dokkum

DOKKUM - Wat als een wild idee begon lijkt een blijvertje te worden in Dokkum. Op donderdag 10 mei en vrijdag 11 mei organiseren de voetbalverenigingen CSV Be Quick Dokkum en VV Dokkum op het Tolhuispark de derde editie van de internationale Bonifatiuscup voor U15- en U13-teams.

Aan het toernooi doen 24 jeugdteams mee. De teams komen uit de regio, een aantal uit het oosten en westen van Nederland en vier teams uit het buitenland. Naast CSV Be Quick Dokkum en VV Dokkum nemen teams deel van Bon Boys uit Haaksbergen, VV Drogeham, Velocitas 1897 uit Groningen, Ropta Boys uit Oosternijkerk, VV Kollum, CJVV uit Amersfoort, Heerenveense Boys, VV Balk, GVAV-Rapiditas uit Groningen, vv ONR uit Roden, Sportlust '46 uit Woerden en teams uit de zustersteden Crediton (Engeland) en Fulda (Duitsland).

'Voetbalbeleving voor de Jeugd' is het motto van het toernooi. De organisatie heeft een onderdeel toegevoegd aan het avondprogramma. De ouders en aanhang van de teams kunnen gebruik maken van een arrangement, bestaande uit een stadswandeling en een proeverij. Het toernooi wordt op Hemelvaartsdag om 11.30 uur geopend door burgemeester Marga Waanders. Dance Factory Dokkum zal de opening opluisteren en er is een vlaggenceremonie. Vanaf 12.00 uur barst het voetbalgeweld los. De poulewedstrijden worden donderdagmiddag gespeeld en op vrijdag zijn de knock out rondes, eindigend met drie finales om de Bonifatiuscup vanaf 15.00 uur. Op de sites van CSV Be Quick en VV Dokkum is meer informatie te vinden. Er verschijnen op de sites en de Facebookpagina https://nl-nl.facebook.com/bonifatiuscupdokkum/ regelmatig updates en uitslagen. Op de foto van links naar rechts de leden van de organisatiecommissie.