De deelnemers van de Kollumerkatloop 
verzamelen zich bij het startpunt.
De deelnemers van de Kollumerkatloop verzamelen zich bij het startpunt. Foto: Ingezonden

Kollumerkatloop voor goed doel

KOLLUM - Elk jaar wordt een goed doel gekoppeld aan de Kollumerkatloop. Dit jaar is dat Spieren voor Spieren. Donderdag legden de deelnemers hun afstanden af.

Bij de scholen ging de hoogste eer bij de jongens naar de Prof. Casimirschool uit Kollum. De Prins Bernhardschool uit Kollum werd tweede en De Wegwijzer uit Kol lumerpomp derde. Ook waren er individuele klassementen.

Bij de kortste afstand (6,4 kilometer) verschenen 219 lopers aan de start. Geale Simon Postma uit Kollum vertrok als snelste en liet zich niet meer inhalen. Hij kwam dus als eerste over de finish. Zijn tijd was met 23:23 minuten opvallend snel. Hij werd gevolgd door Reinier Hitzert uit Hurdegarijp (24.03) en Jacob van der Meulen uit Groningen (24.33). Bij de vrouwen was Tracy van der Ploeg uit Damwâld de snelste met een snelle tijd van 31.57. Ze werd gevolgd door Johanna de Boer uit de Triemen (33.10) en Sandra Klaver uit Kollum (33.35).

Op de lange afstand van 13,8 kilometer was Hagos Berhane uit Burgum de snelste bij de heren met een tijd van 49.40. Hij werd op respectabele afstand gevolgd door Foppe van der Heide uit Drachten (51.44) en Willem de Haan uit Garyp (53.00). Bij de vrouwen was op de lange afstand succes voor Hinke Schokker uit Eastermar (56.14) gevolgd door Sonja Grit uit Jannum (1.07.45) en Marike Schokker (1.09.47) uit Aldwâld.