CVVO valt aan, maar de verdediging van Broekster Boys (rood-zwarte
tenues) capituleert niet.
CVVO valt aan, maar de verdediging van Broekster Boys (rood-zwarte tenues) capituleert niet. Foto: Jacqueline Jongsma

Broekster Boys wint lastige wedstrijd tegen CVVO

DAMWALD - Broekster Boys had nog een appeltje te schillen met CVVO. Vlak voor de winterstop kregen de Boys met 5-1 klop in Lemmer. De equipe van Ron de Boer was gewaarschuwd en wist zaterdag met 1-0 te winnen.

Broekster Boys begon goed aan de wedstrijd. Na tien minuten was er al de voorsprong voor de thuisclub. Piet Wessel Dijkstra werd aangespeeld en zag Rienk de Haas een goede loopactie maken. De pass van Dijkstra was precies goed en zo kon Rienk de Haas vernietigend uithalen: 1-0.

Na rust was het Hendrik Bouma die voor gevaar zorgde. Na zijn prachtige steekbal kwam de bal bij Piet Wessel Dijkstra, die blind voorgaf. Mar er was geen medespeler aanwezig die de bal er simpel in kon tikken. De 1-0 achterstand in de laatste minuten was het teken voor CVVO om een alles of niets offensief te beginnen. Het was aan keeper Johan Vonk te danken dat de drie punten in Damwâld, bleven, want met een katachtige redding ranselde hij in blessuretijd de bal van CVVO uit de kruising.

Zaterdag speelt Broekster Boys een uitwedstrijd tegen De Griffioen. Het zal zeker niet zo makkelijk gaan als in de thuiswedstrijd, toen de ploeg uit Oosterwolde met 7-0 klop kreeg. De Griffioen is met een prima serie bezig en zal alles in het werk stellen om deze nederlaag te revancheren. Bovendien doen de Stellingwervers nog steeds goed mee in de derde periode. Dus wordt het opnieuw een 'finale' voor Broekster Boys, om in het spoor van koploper Leeuwarder Zwaluwen te blijven.